2017 Dutch
 

De Dutch Community is een community die zich voornamelijk richt op Nederlandse professionals die in de zorg en ICT werken voor zowel de publieke als de private sector. De HIMSS Dutch Community is een samenwerking tussen HIMSS Europe en Nictiz. Tevens hebben de VMBI en Stichting Digitalezorg.nl zich aangesloten bij deze community. HIMSS Europe lanceerde de Dutch eHealth Exchange tijdens de ‘World of Health IT’ in Nice in April 2014.

Het gezamenlijke doel is om kennisuitwisseling te stimuleren tussen alle belanghebbenden die samen naar het doel werken van betere gezondheidszorg door het inzetten van slimme ICT-oplossingen.

Nederland heeft nu het hoogste aantal HIMSS EMRAM Stage 6 ziekenhuizen in Europa. Dit, plus een combinatie van de marktvolwassenheid en niveau van IT-uitgaven in de zorg, maakt Nederland een van de meest aantrekkelijke markten voor IT in de gezondheidszorg in Europa. Gegeven deze sterke leiderschapspositie, is HIMSS erg blij dat zij deze groep in Nederland heeft gelanceerd. Deze groep zal het netwerken bevorderen langs alle sectoren en zal de bewustwording van de Nederlandse successen met IT in de gezondheidszorg op een internationaal niveau laten doen toenemen.

Zowel Nictiz, VMBI en Stichting Digitalezorg.nl als HIMSS zetten zich al jaren in om de gezondheidszorg te verbeteren door ICT. Met deze samenwerking wil HIMSS zich steviger positioneren in de Nederlandse markt – één van de leidende landen in Europa waar het gaat om adoptie en gebruik van elektronisch medische dossiers. Gezamenlijk zijn we beter in staat om ICT-professionals in de gezondheidszorg te bereiken.


Hotel

Speciaal voor onze groep deelnemers zijn hotelkamers gereserveerd in het Rosen Centre Hotel en het Rosen Plaza Hotel.
In het Rosen Centre Hotel wordt ook het inhoudelijk programma georganiseerd.  Het 5 sterren hotel ligt naast het congrescentrum Orange County, waar HIMSS17 plaatsvindt.